DC Vrijboom donderdag

 

 

Géén kwats lijst:

  • Co

Rectificaties:

  • De lijst met 180-ers was vorige week niet gesorteerd, deze week weer niet.

 

Update dart-feest-commissie 2017

Geen verdere informatie, het blijft verdacht stil.

 

Quote van de week:

“Goeie kwats Kees!”

 

Ingezonden stukken:

Géén.

Wedstrijdverslag 1 december:

17 deelnemers, 5 poules dus, het schrikscenario voor een wedstrijdleider, twee poules van 4, drie van 3.

In poule A streden Jos, Wiljo, Marcel en Co om de punten. Opmerkelijk dat Jos twee weken achter elkaar als eerste geplaatst staat en in poule A terecht komt met makkelijke tegenstanders.

Jos eindigt hier als eerste door de onderlinge confrontatie met Wiljo te winnen. Wiljo wordt 2e.

Marcel en Co rest hiermee niets anders dan uitmaken wie 3e en 4e wordt. Ook hier waren het aantal sets en legs gelijk maar Co won van Marcel en pakte dus de derde plaats en twee puntjes. Marcel eindigt als vierde, hetgeen voor Marcel een prima resultaat is.

 

Ook de strijd in poule B werd beslecht door een onderlinge confrontatie, hier pakte Sjaak de eerste plaats ten koste van Dennis. Bjorn pakte een leg meer dan derk waarmee de derde plek zeker gesteld werd. Derk vervolgde zijn treurige reeks en lijkt een verloren seizoen te spelen.

 

Poule C vertoonde drie deelnemers met twee gewonnen en twee verloren partijen, in zo’n geval gaat het erom wie het scherpst was in de partijen die verloren werden, m.a.w. hoeveel leg schraap je bij elkaar. Hier bleek Patrick de meest gelukkige en bleef Johnny nog net voor Piet.

 

In Poule D liet Vincent geen spaan heel van Sjoerd en Servé, Servé wist de schade nog enigszins te beperken en omdat het een poule van drie was waarin de een-na-laatste toch doorgaat mocht Servé verder dromen over een positief vervolg. Sjoerd mocht zich aansluiten bij de rest van de losers.

 

Poule E verliep naar verwachting, Kees heerste en won alle partijen. Alex won slechts één partij maar ging toch door omdat Sjors dit ook deed maar één leg achterbleef ten opzichte van Alex. Sjors presteerde hiermee ondermaats en liet blijk geven van het feit dat zijn gedachten ergens anders waren….

 

In het vervolg mochten op basis van de loting Dennis tegen Johnny en Servé tegen Alex uitmaken wie de laatste acht in het winnaarsschema zouden completeren. Voor Alex en Dennis ging de laatste hoop in rook op, einde oefening. Van de laatste acht die hiermee overbleven was het in de volgende partij over voor Johnny, Kees, Wiljo en Patrick. Toch een teleurstellend resultaat. Dit betekende echter voor Jos de halve finale tegen Vincent en Sjaak tegen Servé. Een peulenschilletje voor Vincent en Servé zou je denken, het zou echter anders lopen. Zowel Jos en Sjaak drongen door naar de finale, Vincent pakte nog een leg maar Servé had niets meer te bieden.

In de finale was het eigenlijk een walk-over. “Sorry dat ik Sjaak van het bord heb gegooid..hij heeft nooit een dubbel gezien. En dat terwijl hij goed stond te gooien!!!!” zou Jos later verklaren.

 

In de verliezersronde Wist Sjoerd zijn avond te redden door de finale te winnen van Co, met 2-0 wel te verstaan. In de halve finale moesten beide al behoorlijk aan de bak, Co moest voorbij Sjors, Sjoerd liet Marcel achter.

 

Voor de stand betekend het een en ander weinig.

 

Co voert alle lijsten aan, de stand, hoogste handicap, hoogste outshot en meeste 180-ers. Daarnaast regelt hij de muziek houdt hij de standen bij, heeft hij de grootste bek en het hoogste woord. We kunnen daarmee stellen dat Co zich binnen enkele jaren behoorlijk geïntegreerd heeft.

Jeroen liet verstek gaan maar heeft zo’n voorsprong op Kees dat hij hierdoor nauwelijks schade oploopt, hij handhaaft zijn tweede plaats.

Kees staat derde en is daarmee eerste van de subtop. Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst maar ik ga er van uit dat Kees 8 juni komt darten.

Jos zijn vierde plek bied nog alle mogelijkheden om naar boven te kijken, Jos zal geen week verstek laten gaan en zijn lage gemiddelde geeft nog voldoende mogelijkheden.

Met zijn 206 punten doet Sjaak goed mee in het deel van de stand waar het iedere week anders kan zijn, Jos staat 1 punte erboven, Piet 5 punten eronder. Als enige in dit rijtje zonder kleurtje is het voor Sjaak duidelijk waar de uitdaging ligt komende weken. Piet en Bjor staan respectievelijk 7een 8e door iedere week te komen. Hiermee staan ze ook hoog op de lijst van favoriete klant van Jos.

De achtste plek van Patrick is een voorbode voor meer, Patrick liet de eerste twee weken verstek gaan hetgeen hem de nodige punten kostte. Op basis van zijn gemiddelde zou Patrick in de top 5 kunnen hebben staan, dit lost zich aan het einde van het seizoen wel op.