Jeugd LaCo DVS-RDB zaterdag 23 november 2019

Vandaag 23 november 2019 stond de 4e laco wedstrijd van het seizoen op het progamma tegen DVS.

Singles

Bram trapte de singles af. Hij begon sterk aan zijn partij en kwam binnen enkele minuten al op 2-0 voorsprong echter liet zijn tegenstander het koppie niet hangen en vocht zich knap terug in de wedstrijd. Bram verliest concentratie en laat zijn tegenstander terug komen tot 2-2. Gelijk een spannende wedstrijd die Bram uiteindelijk door een knappe 80 finish over de streep trekt. (1-0 RDB)

De 2 single partij was voor Mark. Zijn tegenstander begint sterk en staat naar 9 pijlen al op 200. Maar Mark blijft rustig en hoe wij hem kennen weet die met een fantastische leg 1-0 voor te komen. Mark heeft verder geen problemen blijft serieus maakt geen fouten op zijn dubbels en scorend is het uitstekend. Ook Mark wint zijn partij ditmaal met 3-0. (2-0 RDB).

Jos is de volgende voor de RDB. Jos gooit niet zijn niveau die wij gewend van hem zijn. Ook heeft Jos pech dat zijn tegenstander weinig kansen mist en zeer constant is. Helaas weet Jos zijn niveau niet op tijd terug te vinden en verliest daarom deze partij met 1-3. (2-1 RDB)

Stijn van der Berg gebint aan de 4e wedstrijd van de dag. Hij gooit niet zijn niveau maar blijft rustig hij lijkt zich om mindere scores niet druk te maken en blijft sterk op de dubbels. Stijn wint zijn partij met 3-1. (3-1 RDB)

De laatste single partij is weggelegd voor Rick. Hij begint sterk aan zijn partij mist weinig dubbels scorend is het niet geweldig ma de momenten dat het moet staat hij er. Helaas is Rick zeer geïrriteerd over zijn vertoonde spel en haalt hem dit uit zijn concentratie… Rick twijfelt veel mist een aantal match pijlen waarna hij helaas deze partij met 2-3 verliest. (3-2 RDB).

Koppels

Jos en Bram trappen de koppels namens de RDB af. Allebei zijn ze de hele dag zoekende en is het gewoon nog niet top wat je van deze 2 jongens gewend bent. Ze blijven wel positief en laten hun koppie niet hangen. Blijven positief richting elkaar en winnen deze partij daarom knap maar met veel moeite 3-1. (4-2 RDB).

Ook de 2e koppel gaat door Jos en Bram gegooid worden. Allebei niet hun beste dag maar het blijft dan knap dat je ook deze partijen over de streep kunnen trekken. Het word snel 2-2 waarna der gebult word. RDB wint deze bull en mag aan de laatste leg beginnen. Een sterke laatste leg van beide partijen. RDB is de genen die het rustigst blijft en de dubbel met moeite maar wel als eerst weet te vinden. Jos en Bram winnen met moeite 3-2.(5-2).

Mark gooit zijn koppel partij met de net ingewisselde Cas. Zei hebben vaker met zijn 2e laten zien dat ze een zeer sterk koppel kunnen zijn. Ook ditmaal vangen ze elkaar op bij slechte beurten of als de één een dubbel mist. Ook deze partij loopt uit naar 2-2 ook mede door een sterke wedstrijd van de tegenpartij. Maar ook ditmaal blijven de jongens rustig en weten de laatste leg via een knappe finish van Cas te winnen 3-2. (6-2 RDB)

Hoewel de overwinning al binnen is zijn de jongens gebrand dit uit te breiden. Cas en Mark gaan het als eerst proberen om nog meer glans op de overwinning te geven. Weer een gelijk opgaande partij die uitloopt naar 2-2. Maar zoals in de meeste partijen van de avond heeft RDB de ervarende spelers gaan ze goed met de druk om en winnen ze weer via een knappe en belangrijke finish van Cas met 3-2 (7-2 RDB)

Teamgame,

De teamgame word door beide partijen sterk gegooid. De tegenstander is veel aan het praten met elkaar tijdens dat er gegooid word. De jongens van de RDB die zich daar niet afgeleid door laten raken gooien zeer sterk. Iedereen gooit scorend constant en de dubbel word snel gevonden. Ook de teamgame knap gewonnen met 1-0. (8-2 RDB)

 

Captionsgame,

Stijn gaat de laatste wedstrijd van de dag spelen voor de RDB. Deze partij loopt weer uit naar 2-2 en Stijn heeft veel moeite met zijn trippels maar zoals in zijn single blijft hij rustig. Hij wint de bull en maakt weinig fouten in de laatste leg. Stijn weer weer een 2-2 partij over de streep te trekken en wint met 3-2. (Einduitslag 9-2 RDB)

Qua punten een sterke dag voor de RDB. Er moet en kan nog wel veel verbetert worden want in sommige partijen maken de jongens zich het ontzettend moeilijk. Ondanks dit trots op de jongens hoe ze hun hoofd omhoog hebben gehouden en de 2e overwinning van het seizoen binnen slepen.